Grethe är det syltade trattkantareller du menar? I så fall använder jag detta receptet och som kommer härifrån vår receptbank, jag har inte muskot blomma i utan jag river lite muskot istället.
Har för mig du inte tyckte om ingefära…ta bara bort den i så fall…blir garanterat gott ändå :)
Syltade trattkantareller
5 liter trattkantareller
Lag:
2,5 dl ättiksprit
1 liter vatten
1 kg socker
1/2-1 tsk nejlikor hela
1/2-1 muskot blomma
en bit ingefära
Gör så här:
koka upp lagen, den ska vara (klar) i med kryddorna.
Häll ner svampen koka upp o låt sen sjuda i 2 tim ca utan lock, ev kan man förvälla svampen innan den går i lagen.
Vid mindre svamp halvera receptet mot antal liter svamp.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.