Jo så här är det. Det har snackats en del om bästa sättet att göra svampmjöl på här på forumet ett antal gånger. Jag har i min envishet hävdat att “mortla” är bäst. Nu har jag torkat Ostronmusslingen sega delar ett par dagar, jag brukar göra så och jag brukar mortla och det är ett slitgöra, phhuu! Men skam den som ger sig och det fick jag göra =( Då sneglade jag på mixern, ja va f-n jag får väl bita i det sura äpplet tänkte jag , i med segheterna i mixern och vrrooomm!!! Det blev det bästa svampmjöl som jag gjort JAG skall aldrig mer slita med morteln, bara så ni vet att även en tjurskallig och envis Smålänning kan ändra åsikt:))
Det ger nog tillräcklig smak, har man rikt förråd kan man ju ta mera.
God gratängsås till tex grönsaker:
1-2 matskedar svampmjöl blandas i en burk cremefraise.
Lite peppar o salt.
Bre över det som ska gratineras.
Visch in i ugnen.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.