Gjorde en sökning o hittade detta om det kan inspirera…
http://www.hittarecept.se/recept/svamp%20fisk
Håller med om att citronslemskivling liksom sillkremla och mandelriska passar speciellt bra till fiskrätter. Men var kommer påståendet om oxalsyra ifrån? Det är bara en skröna. Citronslemskivling innehåller absolut ingen oxalsyra. Jag vet för jag tål inte oxalsyra. Jag få nässelfeber och bli jättesjuk av minsta konsumtion av oxalsyra. jag har aldrig fått någon reaktion av citronslemskivling och den svampen konsumera jag mycket av.
Tack för tipset med citronslemskivling!
Den har jag slutat plocka för jag tycker det finns så mycket nytt o gott i skogen numera!
Nästa säsong får den komma till heders igen till fisken!
Tycker att de flesta arter av champinjoner samt stolt fjällskivling passar bra i gräddiga stuvningar till fisk oxå.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.