0 961 visningar

12 svar

fisk o svamp

Eva

7 dec 2008 kl. 11:52

Är det någon som har recept på fiskrätter med svamp Mvh Eva

0

Totte Gbg

7 dec 2008 kl. 12:45

Jag har ätit ute på restaurang lax med knaperstekta trattkantareller som var väldigt gott. När jag själv steker svamp så pyntar jag i lite likör för då blir dom lite karamelliserande
...mumsigt

0

anithau

7 dec 2008 kl. 12:45

Jag brukar göra en sillkremlestuvning med mycket dill. Så använder jag den till vilken fisk som helst. Urgott.
Men vad jag har förstått så går det utmärkt med andra svamparter också.

0

Totte Gbg

7 dec 2008 kl. 12:53

Gjorde en sökning o hittade detta om det kan inspirera…
http://www.hittarecept.se/recept/svamp%20fisk

0

Eva

7 dec 2008 kl. 13:31

Tack för tipset,det låter väldigt gott

0

"JAS" Helsingborg

7 dec 2008 kl. 13:32

I en tidigare tråd (Svampmjöl)hänvisade jag till “Svampkokboken” av Pelle & Ingrid Holmberg och Dieter Endom. En liten utmärkt bok med flera fina resept på svamp och fisk.

0

Booze

7 dec 2008 kl. 14:26

stekt gös- eller aborrfile med gräddstuvad kantarell är en höjdare

0

stisse/mjölby

7 dec 2008 kl. 14:32

hej! jag tycker att man kan fylla rödspätta med citrongul slemskivling som är förstekt i smör.den svampen innehåller oxalsyra som passar alldeles förträffligt till fisk.

0

Bo Reyer

7 dec 2008 kl. 14:36

Smörstekt färsk bladspenat med blandsvamp är ett i det närmaste oundvikligt tillbehör till (färsk) fisk i alla former.

0

Bo Reyer

7 dec 2008 kl. 16:35

Stisse! Det går även att lägga rabarber på spättan!! Förlåt, jag menade ju i spättan då även rabarber innehåller oxalsyra.

0

stisse/mjölby

7 dec 2008 kl. 16:42

det har du rätt i bo!.men tror du det blir lika gott med rabarber?.jag kan ju inte uttala mig när jag aldrig smakat.jag kanske borde pröva.

0

Dieter Endom

8 dec 2008 kl. 10:44

Håller med om att citronslemskivling liksom sillkremla och mandelriska passar speciellt bra till fiskrätter. Men var kommer påståendet om oxalsyra ifrån? Det är bara en skröna. Citronslemskivling innehåller absolut ingen oxalsyra. Jag vet för jag tål inte oxalsyra. Jag få nässelfeber och bli jättesjuk av minsta konsumtion av oxalsyra. jag har aldrig fått någon reaktion av citronslemskivling och den svampen konsumera jag mycket av.

0

Bo E

8 dec 2008 kl. 11:31

Tack för tipset med citronslemskivling!

Den har jag slutat plocka för jag tycker det finns så mycket nytt o gott i skogen numera!
Nästa säsong får den komma till heders igen till fisken!

Tycker att de flesta arter av champinjoner samt stolt fjällskivling passar bra i gräddiga stuvningar till fisk oxå.

Svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan

OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.
Du är inte inloggad, men kan svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan ändå genom att fylla i formuläret nedan. Är du regelbunden besökare på svampguiden kan du skapa ett konto för att slippa fylla i namn och säkerhetsfrågor varje gång du postar ett nytt inlägg. Välkommen att logga in eller skapa nytt konto. Det är gratis!
Välj bild…
Ladda hem Svampguiden till din telefon!
Available in Google Play
Rekommenderat Svampguiden rekommenderar Kaffe.se för dig som vill ha riktigt gott kaffe med dig ut i svampskogen
Ny Version! Svampguiden+ är en ny och uppdaterad app för iPhone och iPad som nu äntligen också finns tillgänglig för dig som har Android!
Svamptork finns att köpa på svamp.se
Identifiera arter med hjälp av kameran i din iPhone