Har ni denna länk Taffel.se
Massor med god mat och mycket vegetariskt. Länken nedan går till nedanstående recept men där finns lite annat att läsa oxå. Det här skall jag prova i höst, var så säkra.
läsa. http://matgasten.taffel.se/tag/svamplagning/
Syrad fårticka
RECEPTMAKARE: TOMAS LARSSON
Tid: 25 minuter + en veckas syrning
• Tvåliters glasburk, gummiring, plastlock, liten glasburk.
• 1 kg fårticka (rensad)
• 250 g morot
• 250 g gul lök
22 g salt utan jod (är 1,5 procent av sammanlagda vikten
• svamp, morot
• och lök)
1. Förbered svampen genom att hacka den i små munsbitar. Skala och ansa lök och morötter.
2. Väg ihop den totala mängden av svamp, morötter och lök. Väg upp salt utan jod, 1,5 procent av den totala vikten. Koka svampen i sin egen vätska 5-10 minuter. Rör ned saltet i svampen och dess spad. Låt svalna. Diska glasburkar plastlock och gummiring. Skär löken i halva ringar. Slanta morötterna.
3. Varva svamp, morötter och lök i glasburken. Fyll upp med spadet så att allt är väl täckt. Placera plastlock ovanpå och överst en glasburk som pressar ner övre skiktet när locket stängs. Klistra på en tejp där du skriver datum.
4. Placera glasburken i en rejäl plastkasse, eventuellt med en tidning i
botten. Placera i rumstemperatur (ca 20 grader C) i åtta dagar och helst
mörkt. Förvara därefter burken i kylskåpet. Den syrade svampen är full njutbar redan efter en vecka. Kontrolleras regelbundet vattennivån i glasburken. Det kan ibland inträffa ett fall vilket kräver påfyllning av vätska.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.