0 342 visningar

7 svar

Natti natti

Tina Nordberg Kolsva

22 dec 2008 kl. 23:18

dags att gå till sängs.I morgon vankas gotti gott, då ska vi koka julgodis.
Vad ska ni göra?
Tipsa om ert favoritjulgodis.
( Det får vara hur onyttigt som helst)
Här kommer mitt bidrag.

Chokladgodis (ca 40 rutor)
Ingredienser:
100 g smör
25 vita marsmallows eller sega “sockerbitar”
3 dl strösocker
2 dl vispgrädde
200 g mörk blockchoklad
Smält smöret i en kastrull. Klipp itu alla marsmallows. Lägg dem i kastrullen. Tillsätt socker och grädde. Koka på svag värme under omrörning ca 10 min. Ta kastrullen av värmen. Bryt chokladen i bitar. Lägg ner dem i kastrullen och rör om så att chokladen smälter. Häll upp smeten i en långpanna klädd med smörat bakpapper, 20 x 30 cm. Låt den stelna. Skär ut fyrkantiga bitar.
Inga ben i dem alls.

0

svampstaff

22 dec 2008 kl. 23:22

Favofotografen:)
Nu får vi vila en stund från svampen:(
Och äta upp oss, så vi har lite att springa av oss sen:)

0

Tina Nordberg Kolsva

22 dec 2008 kl. 23:23

Det ska bli tryfflar åxå.Sådana här med apelsinsmak i chokladformar.

0

svampstaff

23 dec 2008 kl. 00:06

Urk. tyvärr har jag aldrig ätit sötsaker, varken godis eller kaffebröd:(
tycker helt enkelt inte om socker!!
Men det gör ju andra:)

0

Helena i Lund

23 dec 2008 kl. 14:35

Jag är inte heller glad i sötsaker, men jag tycker det är jätteroligt att baka kakor och göra julkonfekt! 2 favoriter resten av familjen vill se på gottebordet är Saffranstryffel med citronsmak, och och krispiga knäckrutor. Knäckrutorna hittade jag på en jul när varenda förbenade knäckform vek sej, och jag hade sockrigt klister överallt i mitt nyskurade kök. I den varma knäcksmeten rörde jag i så mycket Rice crispies smeten kunde ta emot, upp på bakplåtspapper, plattade till och sen skar jag det i lagom munsbitar. Som Big cat men godare! I morse fick knäcksmeten koka för länge…. “Krispkakan” blev hård som flinta! Så jag tog en brödkavel, krossade ner knäcken i smulor, och har blandat ner det i smält mörk choklad. Får se vad familjen tycker, och nu ska jag städa köket från små klibbiga knäcksmulor! Kunde ju kokt vanlig knäck i stället…. ;)

0

Totte Gbg

23 dec 2008 kl. 15:43

O jag har inhandlat en Alladin ;)
Vi har båda influensa så vi tar julen med ro i år.

Såg på tv att det var bättre att ta aluminiumformar till knäcken ;)

GodJul =D

0

Helena i Lund

23 dec 2008 kl. 15:49

God jul på dej också, och krya på dej!

0

Natti natti Helena

Lena M

23 dec 2008 kl. 18:05

Hi, hi Helena det låter som ett besvärligt tilltag för att åstakomma något gott!
Gör som Totte, köp en ask Alladin, själv har jag kokat knäck men vad den finns nu är en gåta???
Har iaf. ätit lite av ditt goda bröd ikväll, det är som nonstopp, svårt att sluta.

Svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan

OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.
Du är inte inloggad, men kan svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan ändå genom att fylla i formuläret nedan. Är du regelbunden besökare på svampguiden kan du skapa ett konto för att slippa fylla i namn och säkerhetsfrågor varje gång du postar ett nytt inlägg. Välkommen att logga in eller skapa nytt konto. Det är gratis!
Välj bild…
Ladda hem Svampguiden till din telefon!
Available in Google Play
Rekommenderat Svampguiden rekommenderar Kaffe.se för dig som vill ha riktigt gott kaffe med dig ut i svampskogen
Ny Version! Svampguiden+ är en ny och uppdaterad app för iPhone och iPad som nu äntligen också finns tillgänglig för dig som har Android!
Svamptork finns att köpa på svamp.se
Identifiera arter med hjälp av kameran i din iPhone