vit slidskivling gäller i tyska och amerikanska svampböcker som ätlig, jag har ätit den en gång som kinesisk konserv, då var det knoppar av svampen , de va ganska gott, nu har jag hittat färsk utvuxen som skall prövas, skall bli spännande att känna hur den smakar svampen växer gärna på halm. och den odlas på det substratet i asien
I Michael-Hennig “Handbuch für Pilzfreunde” I (1958) anges Volvariella speciosa = Volvariella gloiocephala som ätlig (“Eßbar”). Jag har övervägt att smaka den några gånger men det har inte blivit av. Den är inte särskilt attraktiv, klibbig - slemmig hatthud och ganska rälig lukt.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.