I en asiatisk affär jag var i idag såg jag att de sålde torkad svamp, med texten Agrocybe aegerita, en svamp jag aldrig har hört talats om.
Går den bra att äta? Finns den i Sverige? Kan den smaka gott?
Sedan säljer de något som heter “Skogsöron” och poppelsvamp,
likaså “Golden mushroom”.
Här brukar de flesta finnas
http://www.magicmushrooms.org/
Vad gäller skogsöra tror jag det är samma som judasöra.
Tydligen väldigt poppis runt medelhavet.
http://www.magicmushrooms.org/shop/agrocybe-aegerita-pioppino-spawndowels-p-430.html
Jag tror också att Skogsöra är synonymt med Judasöra.
Det har nämnts här på forumet någon gång.
De övriga har jag ingen koll på vad det kan vara.
Någonstans i Asien så odlar man någon form av Tremella men jag mins inte vilken. Jag tror att man anser den hälsosam på något sätt.
Nu hittade jag info om Tremellan.
Bifogar några länkar även om det inte var den du hade hittat idag.
http://svampklubben.org/april2006.html
Agrocybe aegerita (=cylindracea) brukar också kallas poppelsvamp. Den förekommer nog i Sverige också, men är säkert förbisedd, d.v.s. förväxlad med tidig åkerskivling. Den växer i knippen på ved och vedrester, och så här kan den se ut när den växer i det fria:
http://www.funghiitaliani.it/uploads/monthly_08_2007/post-4-1187649378.jpg
“Golden mushroom” tror jag är Flammulina, d.v.s. vår vinterskivling i odlad form.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.