Att det är en större fågel är det ju ingen tvekan om, du skulle ha mätt hur stort avstånd det är mellan vingspetsarna så hade någon kanske kunnat haft en säkrare bestämning. De flesta Fjällvråkarna m.fl. är ju här nere hos oss under vintern så någon större kanske.
Jag är ingen expert heller men jag tror att avtrycken efter vingpennorna är för långa och kraftiga för att komma från en uggla och kråkfåglar “slår” nog inte sitt byte på det sättet som det verkar ha gått till här. Å andra sidan slår ju Lappugglan sitt byte genom snön med hjälp av sin hörsel, finns det något träd eller stolpe i närheten?
I dagens lokaltidning kunde man läsa detta. Det var i det området jag fotade min bild.
http://www.vk.se/Article.jsp?article=253382
Bra fråga Gunhild!
Oavsett vilket, så är det en idiotisk idé att skjuta ugglan bara för att någon inte har förstått att det är ägarnas ansvar att hålla reda på sina katter. Undrar just hur många som går åt i trafiken..
Jag vet inte om länsstyrelsen hann komma till något beslut om skyddsjakt. Efter alla protester vore det väldigt korkat av dem att besluta något sådant. Visst kan man överklaga i så fall?
Inget konstigt alls, numera ger man ju tillstånd till skyddsjakt på vargar, bara för att hundägare inte har ordning på sina hundar. Varje år kommer det in ansökningar om skyddsjakt på kungsörn och havsörn. Ordet “fridlyst” har inte längre någon betydelse.
Jaha, hur tänkte de nu? Den siste idioten är som sagt inte född. Det är väl lag på att man skall hålla uppsikt över sina husdjur och åtminsdone här i HBG så skjuter kommunens jägare strykarkatter, har varit lite bråk om det så klart. Det bästa är väl att mata ugglan, det finns säkert någon som kan bidra med lite slakteriavfall.Eller är det så här vi vill se våra rovfåglar?
När jag flyttade ut till Lydestad (ca:10km öster HBG vid Rosendals slott) för 18 år sedan så fanns det 1 häckande par av Röd Glada där. Just då hade man startat ett försök med åtlar runt om i Skåne. Idag finns de i rätt stor mängd, det rör sig säkert om 1500 - 2000 par och de fins nästan uteslutande i Skåne. Den utgör ingen fara för tamdjur då den är en av de få “rovfåglar” som livnär sig på as.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.