Jag tror ändå inte jag vågar äta stenmurkla nåt mer ändå.
En gång för längesen bestämde jag mig som fattig tonåring och nybliven hus-och bilägare för att jag kommande vår skulle plocka och sälja murklor eftersom restaurangerna köpte direkt av folk, varenda extra krona var värdefull att få - det var då alla varningarna kom med stora rubriker - inte en endaste restaurang köpte murklor och jag fann enorma mängder - förstås…
Men toppmurklor kan vara en bra vårsyssla om de nu finns där jag bor..
Med lite tur kan du hitta den här:
http://svampguiden.com/art/visa/Morchella_elata
Det är störst chans att hitta den i kalkområden (vägkanter, ruderatmarker), och i Skelleftetrakten kan man nog få vänta tills i början/mitten av juni eller så.
Jag har själv inte varit så imponerad av smaken på toppmurklor, det kanske är så att den också vinner på torkning?
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.