Om man ska odla svamp hemma, så måste man koka upp burkar med substrat och sporer i, under lång tid, för att det inte ska bli mögel i burkarna, men hur är det i naturen?
Varför överlever sporerna från svamparna där, och inte tas över av mögel? Där finns ju ingen spis och hundragradig (eller mer) värme.
Ja, så är det nog! Bra att du rättade mig, då försvinner den undringen.
Jag har lånat boken “Svampodling till husbehov” och det skulle vara intressant att odla svamp någon gång.
Går det t ex att gräva upp mycel och bara plantera in på en annan plats, så att man kan sprida vissa svampar till sina egna trakter?
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.