0 447 visningar

15 svar

Inofficiell Grillpremiär!

RasBohlin

4 apr 2009 kl. 19:48

Nu är det vår!
Jag vet ju att Bo Reyer invigde säsongen redan den 4:e januari, så detta får väl bli den inofficiella premiären då!

Synd att den mkt blå färgen på  vårdiset ej framgår!

0

"JAS" Helsingborg

4 apr 2009 kl. 20:42

Tänkte oxå kört premiären idag men skogen tog all tid så det fick bli ugnen i stället. Hoppas på morgondagen. Det ser gott ut, maten oxå:)

0

Helena i Lund

5 apr 2009 kl. 00:19

Vilken utsikt!! Det kunde ju varit i Kroatien eller Brasilien… Grillet ser smaskigt ut, men väldigt svampfattigt! ;)

0

Inofficiell Grillpremiär! Helena

RasBohlin

5 apr 2009 kl. 14:32

Utsikten är från vår svenska västkust. I bakgrunden skymtas Orusts norra del genom vårdiset. Kan de verkligen ha en sån utsikt i Kroatien eller Brasilien? ;)

0

Inofficiell Grillpremiär! Helena

Hanzzon

6 apr 2009 kl. 11:03

Men vad eldar du med?  :)
Mvh

0

Inofficiell Grillpremiär! Hanzzon

RasBohlin

6 apr 2009 kl. 11:45

Jo, jag eldar allt med träkol, sen har jag lagt på lite enris som ligger och ryker lite lagom också!

Men frågan var väl inte så dum, för jag har allt tagit till den “vanliga” veden nån gång när grillkolen varit slut och jag inte kunnat ta mig till stan p.g.a pilsnerdrickning eller brist på ork…

0

Inofficiell Grillpremiär! Ras

Helena i Lund

6 apr 2009 kl. 12:58

Du har så rätt, inget slår den svenska skärgården, det skulle möjligen vara den skånska slätten i maj, just när rapsen blommar och bokarna slagit ut…

0

Inofficiell Grillpremiär! Hanzzon

Bo E

6 apr 2009 kl. 12:58

Ser mumsigt ut.

Utsikten trodde jag var svensk skogssjö, men skogig skärgård ser väl ut likadant.

Hoppas det smakade lika gott som det ser ut…

Nä, grilla svamp är ingen höjdare. Har testat med Karl-Johan-hattar för länge sen när jag var ung, naiv och nyfiken. Smakade nästan rökt fläsk som jag avskyr….bläää!

0

Inofficiell Grillpremiär! Hanzzon

Hanzzon

6 apr 2009 kl. 13:33

Jag tyckte väl att det stack ut något som liknade enris. Jag har gjort som du ett flertal ggr med riktig ved. Det funkar fin- fint.  :)

0

Inofficiell Grillpremiär! Bo

RasBohlin

6 apr 2009 kl. 14:29

Det är ju inte så många distansminuter ut till den kala skärgården som jag själv kan föredra ibland om sommaren, men på vintern har vi ju iofs ett mer “skyddat” läge inomskärs! Går ju till och med att åka skridskor om vintern med lite tur. Sen får jag ju makrill, vitling, laxöring, piggvar, ål mm i Havstensfjorden, så den duger bra för mig!! Stora, fina blåmusslor har vi också! Ska hämta en kasse så snart det är någorlunda badtemperatur för ska man ha dem utan “pärlor” får man hämta dem medelst snorkel och cyklop! Det knastrar så hemskt mellan tänderna om man tar dem vid stranden… =)

0

Inofficiell Grillpremiär! Bo

cobra

6 apr 2009 kl. 17:07

...mums…

0

Inofficiell Grillpremiär! Bo

Stefan hbg

6 apr 2009 kl. 17:13

Vilken härlig bild, den får en att vattnas i munnen. Men vad jag är jättenyfiken på är portern i bakgrunden. Det är väl inte så att du dricker denna hemska blandning som för övrigt passar så bra till marinering och som ingrediens i sås??

0

Inofficiell Grillpremiär! (stout)

RasBohlin

6 apr 2009 kl. 17:22

Jag dricker den ja, om jag inte orkar till systemet! Orkar jag mig dit så dricker jag Guinness Stout på flaska… All porter/stout dricker jag okyld!

Till just den här middagen dracks emellertid mineralvatten med citronsmak (från bergslagen). =)

0

Inofficiell Grillpremiär!

Geraldine, Vällingby

6 apr 2009 kl. 17:33

Vad gott det ser ut, man blir ju hungrig. Vad är det som ligger på grillen RasBohlin?

0

Inofficiell Grillpremiär!

RasBohlin

6 apr 2009 kl. 17:41

PÅ grillen ligger lax och hajmal? (pangasius), marinerad i färsk timjan, grön-, vit- och (lite) rosépeppar en skvätt äppelcidervinäger samt en skvätt gin. Serverades med klyftpotatis, zatziki, kall sås på hemgjord aioli i vilken créme fraise och lite capris rörts ned! Vi hade dåligt med sallad men det gick ned ändå! ;)

0

Inofficiell Grillpremiär!

Geraldine, Vällingby

6 apr 2009 kl. 17:44

Mumsigt, nu vart jag ännu hungrigare:)

Svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan

OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.
Du är inte inloggad, men kan svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan ändå genom att fylla i formuläret nedan. Är du regelbunden besökare på svampguiden kan du skapa ett konto för att slippa fylla i namn och säkerhetsfrågor varje gång du postar ett nytt inlägg. Välkommen att logga in eller skapa nytt konto. Det är gratis!
Välj bild…
Ladda hem Svampguiden till din telefon!
Available in Google Play
Rekommenderat Svampguiden rekommenderar Kaffe.se för dig som vill ha riktigt gott kaffe med dig ut i svampskogen
Ny Version! Svampguiden+ är en ny och uppdaterad app för iPhone och iPad som nu äntligen också finns tillgänglig för dig som har Android!
Svamptork finns att köpa på svamp.se
Identifiera arter med hjälp av kameran i din iPhone