Du har säkert hamnat rätt på O. leucomallellus/lateritius. Jag törs aldrig bestämma dem utan mikroskopering och antagligen är detta ex för gammalt för det. Men om jag läser i Renvalls artikel om arterna så påpekar han att lateritticka förblir mjuk när den torkar, medan både blödticka och leucomallellus blir mer eller mindre hård och spröd. Jag har aldrig kollat detta, men han brukar ju veta vad han talar om.
Vad gäller skålar så kan jag absolut ingenting om det, så jag googlade lite för att lära mig. Nu undrar jag: varför är det inte svart vårskål? Har den fot?
Det börjar snart bli läge att leta sådant även i Obbola!
Tickan har jag tagit hem och den har inte hårdnat än(kanske pga ålder:),är fortfarande mjuk,fast den har torkat nästan helt. Har undersökt den enorma lågan och såg att det finns något på gång där.Ska följa upp det.
Jag tror det också Irene. Den har som alla dom andra jag hittat en kort (1cm) rotlikt förlengd fot.
Det var färgen på utsidan som gjorde att jag blev osäker.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.