Vad är det för myskogräs du talar om? Finns detta i Salatrakten?
Annars får man väl göra den finska grönsaksbålen: Först häller man upp en flaska koskenkorva i en rymlig skål sedan tillsätter man EN skiva gurka, men den ska vara väldigt tunn. Annars blir grönsakssmaken för dominerande. Till sist ett litet tips till den snåle: Du kan återanvända gurkskivan till nästa flaska, o, s, v.
Bo!
Du menar förstås Boletus zelleri? ;-)
http://www.mykoweb.com/CAF/species/Boletus_zelleri.html
Här är en utbredningskarta. Det står att förekomsten är sparsam.
http://linnaeus.nrm.se/flora/mono/poa/hiero/hierodon.jpg
Jag har inte hittat det mina trakter. Undrar om vårbrodd går att använda som surrogat, den luktar ju också kumarin?
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.