0 380 visningar

13 svar

Rolig att följa.

svampstaff

23 maj 2009 kl. 19:26

Svaveltickan har på tre dar blivit 3ggr så stor:)

0

"JAS" Helsingborg

23 maj 2009 kl. 19:45

Snart är det dags att skörda:) Men ibland är det synd på så vackra svampar. Din växer ju på ek så den kan vara lite kärv i smaken men det mesta av kärvheten går att laka ut. men du har ju oxå hittat Vårmusseron så du har ditt på det torra när det gäller matsvamp för idag antar jag.

0

NadaL, Umeå

23 maj 2009 kl. 19:55

Härlig andra bild och grattis till vårmusseroner! ;)

0

svampstaff

23 maj 2009 kl. 20:08

Vet i hundan om jag rör dom vackra svaveltickorna?
Men musseronerna ska jag nog smaka på:)

0

varsegod

svampstaff

23 maj 2009 kl. 20:34

Jo ja vet att folk äter den, men ska fundera på det:)

0

svampstaff

25 maj 2009 kl. 20:44

Den saktar av lite nu, svaveltickan.

0

Lena M

26 maj 2009 kl. 06:38

Svaveltickorna är ju bara så vackra !

0

Bo E

26 maj 2009 kl. 12:04

De är absolut godast innan de börjar bli sega i fotdelarna in mot stammen.

I år har jag ännu inte sett nån, mina fynd var mest från pilträd i parker och det är ju ofta på gamla träd som parkförvaltningen sågar ner.

Mer sällan har jag funnit den på ek ute i markerna.

0

"JAS" Helsingborg

26 maj 2009 kl. 15:47

Runt Västervik och HBG tycker jag att den är vanligast just på Ek! Skulle bli glad att hitta den på pil, har fått för mig att den smakar bäst om den väcker på salix, så är det med Ostronmusslingen i alla fall. Svampstaff, visst är det kul att kunna följa utvecklingen hos en svamp, de flesta har ju så hiskligt brottom, tjoff, tjoff så är de över, slut och finito.

0

Bo E

26 maj 2009 kl. 17:50

Jag håller ögonen på de få gamla pilar som ännu fått stå kvar trots svaveltickans härjningar.
Hoppas kunna se nån knoppas inom kort…

0

svampstaff

27 maj 2009 kl. 19:02

Vackrare för var dag blir den:)

0

Helena i Lund

27 maj 2009 kl. 19:23

Fantasiskt vacker Svampstaff!

0

"JAS" Helsingborg

27 maj 2009 kl. 19:31

Å nu är det dags att skörda;) Hårdstekt sedan mycket curry och grädde och så ett gott ris till det. Laka ur del först eftersom den växer på ek. Men egentligen är den för vacker som det har sagt tidigare.

Svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan

OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.
Du är inte inloggad, men kan svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan ändå genom att fylla i formuläret nedan. Är du regelbunden besökare på svampguiden kan du skapa ett konto för att slippa fylla i namn och säkerhetsfrågor varje gång du postar ett nytt inlägg. Välkommen att logga in eller skapa nytt konto. Det är gratis!
Välj bild…
Ladda hem Svampguiden till din telefon!
Available in Google Play
Rekommenderat Svampguiden rekommenderar Kaffe.se för dig som vill ha riktigt gott kaffe med dig ut i svampskogen
Ny Version! Svampguiden+ är en ny och uppdaterad app för iPhone och iPad som nu äntligen också finns tillgänglig för dig som har Android!
Svamptork finns att köpa på svamp.se
Identifiera arter med hjälp av kameran i din iPhone