Har några frågor som jag behöver proffs hjälp med.
1: Om man torkar murklor, är det okay att blötlägga dom och sedan pressa ut vätskan för att sedan göra en sås? Eller måste man förvälla dom?
2,Om nu giftet försvinner när man torkar, var tar giftet vägen? Andas man in det och är det farligt?
3, Hur länge skall man förvälla?
Tacksam för korrekta svar:-)
Torkning i minst tre månader har jag använt som giftutdrivningsmetod istället för avkokning.
I praktiken har torktiden blivit mellan fem månader till drygt ett år.
Man ska inte torka dem i rum där man bor och vistas.
Giftet förångas och lär vara farligt att inandas.
På en kompis vindsutrymme har vi torkat våra fynd. Torr luft och rumstemperatur är nog bäst.
När jag förvällde kokade jag upp dem 2 gånger i ca 5 minuter och slog bort vattnet däremellan.
Tycker nog de torkade blev aptitligare.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.