Fantasin sätts i rörelse…kanske man ska marinera dem i vitt vin?
Läckra ser de ut, och bilderna är jättefina.
Här är de inte fullt så vanliga, men jag har sett dem i typ sommarstugeområden krypandes i mindre välfriserade gräsmattor.
Nä...jag tycker de ska få vara ifred, de blir säkert mums för räven och grävlingen.
Utan omständig tillagning…
Här finns lite om hur man går till väga vid tillagning/förberedelser av dessa godsaker. Som man av de restauranger (lite finare) som har dem på menyen kan få upp till en 250- 300:-/kg för vilda svenska åtminstone för en 5 år sedan då jag plockade på de Viksjö/Järfälla och i Sala, det blev en skön slant. Så det går att tjäna pengar på dem om man vill, jag vill inte längre.
http://www.hallekis.com/xx080513e.htm
Ha ha!
Det dröjde innan poletten föll ned…
Såhär var det:
Härom veckan var jag ute i regnigt väder, hade gått långt och var på väg mot närmaste buss för hemfärd med ett tiotal vårmusseroner i bagaget.
Då mötte jag tre tonårskillar som gick med käppar och petade i buskar och snår och gräskanter vid gångstigen jag kom på.
Jag hade lite bråttom till bussen och hejade bara på dem i förbifarten.
Trodde de oxå var ute o letade svamp för de bar en påse med något som verkade betydligt mer än mina musseroner.
Tänkte fråga vad de hittat men jag såg bussen därframme och kom mig inte för att stanna till.
Ganska excakt en vecka senare passerar jag samma plats och vad ser jag - jo vinbergsnäckor i stor mängd längs stigen!
Jag fick en aning om vad killarna hade i påsen!
De såg ut att kunna vara från en fransk kulturbakgrund och hade säkert bättre koll på ätliga sniglar än jag hade då jag mötte dem.
Nu vet jag ju bättre tack vare detta inlägg på guiden!
Häpp!
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.