Är de torkade ska du ta reda på hur länge de legat på tork.
Det finns många olika sätt att bereda murklor, men de jag ätit har vi torkat i minst 6 månader och sedan tillrett utan förvällning.
Färska murklor har jag förvällt i dubbla vatten ca 5-10 minuter per avkok.
Nu talar vi om stenmurklor, det är de som är giftiga som råa.
Man ska inte äta dem ofta, för riktigt giftfria blir de aldrig.
Koka i mjölk har jag aldrig hört om, däremot kan man använda mjölk när man blöter upp dem efter torkningen.
Det blir då bas i sås tillsammans med förslagsvis en torr sherry.
Länken nedan är tagen från Livsmedelsverkets hemsida.
Färska Stenmurklor kokas 2x5 min i rikligt med vatten(3 vol. vatten till en vol svamp) Vattnet kastas mellan varje avkok!!!
Torkad Stenmurkla blötlägges 2 timmar i vatten (2dl vatten per 10g torkad svamp). Vattnet hälls bort!!!
http://www.slv.se/sv/grupp1/Risker-med-mat2/Svampar-och-svampgifter/Stenmurklan—-olamplig-att-ata/
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.