Första gången jag på allvar plockat och testat den var förra sommaren då den gick till ordentligt här i Nerike.
Annars har jag mest gjort ströfynd.
Jag tycker den är helt ok som matsvamp, men ingen av de absoluta favoriterna.
Smak och doft lite grönsakslik, nästan blommig.
Jag har svårt för att karaktärisera doften av mjöl, då det ju skiljer mycket mellan olika sorterts mjöl, råg vete mm luktar ju inte helt lika!
Så jag vänder på det och brukar lära mig känna igen andra svampars doft för att de luktar likt mjölskivlingen, vårmusseronen är ett exempel.
Om det verkligen är mjölskivling du har i trädgården så har den en mer trattlik växtform än vårmusseron och skivorna blir så småningom rosafärgade av mjölskivlingens rödaktiga sporpulver.
Men se upp, det finns även oätliga arter av rödsporiga svampar!
Är det vårmusseron du hittat så är den minst lika fin matsvamp som mjölskivling!
En bild vore till stor hjälp så kan någon kunnig på forumet säkert ge dig närmare besked vad du hittat.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.