Jag tog tickor som var 5-10 cm i hatten. De var mycket mjuka, inte det minsta sega eller träiga.
Varken som stekta eller gräddstuvade var det någon kulinarisk upplevelse av den högre skolan. Jag kommer inte att sukta efter det i framtiden. Det smakade ytterst lite. Smaken var ungefär som de luktar.
Däremot var de utmärkta att göra vitlökschips av. Så det kan jag rekommendera.
Jag stekte/fritterade i olivolja med pressad vitlök, salt, peppar och örtsalt.
Jättegott, faktiskt.
Prova du JAS. Du kanske gillar den svampen även om inte jag gjorde det.
Sedan hänger det nog mycket på tillagningen också. Det går nog att piffa till det mer än vad jag gjorde.
Någon har tipsat här på forumet om att göra KJ-chips. (Jag minns inte vem det var.)
Det var så jag fick idéen till att prova.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.