Jag har haft ett recept på inlagd skäggriska. Hittar det inte. Jag tror att ingredienserna var skäggriska (som förvälls), svartvinbärsblad, vitlök. Spännande och gott men jag minns inte mängder och ev andra kryddor.
Är det någon som har det receptet?
Jag har lagt in pepparriska. Det borde vara samma med skäggriska.
1 l svamp
Vatten+salt
Förväll svampen 5 min. Låt rinna av och lägg i burk.
7 dl inläggningsättika
1 dl socker
1/2 dl salt
Vitpepparkorn
1 tsk Timjan
4 Kryddnejlikor
1 bit muskotblomma
2 vitlöksklyftor
2 lagerblad
1 msk matolja
Koka lagen 10 min och häll den het över svampen. Klar efter ett dygn.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.