Milda kremlor är ätliga, och skarpa oätliga. min fråga är hur “ätlig” defineras; inte giftig, eller något närmare den kullinariska definitionen av god?
Låt säga att milda kremlor är ätbara (= goda), då kan man i princip inte plocka mer om några veckor, då frysen plötsligt blir för liten då jag annars har förbisett alla dessa kremlor.
Bara lite funderingar, alla svar uppskattas, seriösa såväl som inte.
Har idag plockat ganska många kremlor. De verkar vara på gång nu.
Grönkremla, äggkremla och kantkremla plus någon barrskogsart vid tall, röd med lite rosa i foten, ska kolla upp den.
Alla milda och goda.
Får bli ewn blandning för jag hittade kantareller, kamskivling och ostronmussling oxå.
Samt de första gallsopparna, men de rör man ju knappast, mer ett tecken attde är på gång, kan indikera även andra soppar??
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.