Jag köpte en chiliplanta tidigt i somras, stor och ståtlig med både blommor och små frukter! Enligt märkning var det en “Hot Banana”, och tydligen är det samma som Hungarian Wax. Men frukterna är ju knallröda?? Har jag väntat för länge med att skörda, eller är det helt enkelt så att krukan var felmärkt? Dessutom kommer det nya blomknoppar, kan dom hinna bli färdiga frukter tro? Nu står plantan ute, men annars står den i ett sydvästfönster med mycket ljus och ganska mycket sol.
Tack för snabbt svar Maria! Då har jag en fråga till, är frukterna fortfarande “dugliga” efter att de blivit röda? Har kollat säkert 100 bilder, och icke en röding… Kan det vara så att de gula inte fullmogna är bäst färska? Jag hade tänkt att torka dem. Ja det blev ju mer än en fråga… :)
De är fullt användbara, att de ändrat färg betyder bara att de ändrat mognadsstadium.
Pepparfrukter kan användas både som omogna och mogna, smaken ändras dock med mognaden…ja du vet ju själv kanske skillnaden mellan en grön omogen paprika och en röd mogen paprika.
När jag torkar chili gör jag det med fullt mogna frukter. Färska använder jag både omogna och mogna.
Lycka till med skördandet.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.