0 218 visningar

3 svar

tilagningstips för stenmurklor

Jenny H

29 jul 2009 kl. 04:23

Jag har lagat stenmurkla en gång o pvovsmaka den men jag tycker var smaklös.Blött lägg hele natten+ kokar 3 gånger.sidan stek med smör och blanda i kycklingen med currysås.Är det fel.

0

Norma

29 jul 2009 kl. 06:33

Ja kanske är det någon som skojar men jag svarar iaf man vet ju aldrig? Curryn tar ju överhand inte en chans att smaka murklan.
Jag brukar laga murkelcreme och servera till fisk.

0

Peter, Linköping

29 jul 2009 kl. 08:02

Du blötlägger dem, då var de torkade innan. Om du haft dem torkade sedan våren (minst) tycker jag att urkokning 3 ggr låter lite väl på den säkra sidan. Vad kan finnas kvar för smak då?

Ät bara lite grand, och koka inte ur så hårt, är mitt tips. Obs, ät bara lite då.

0

Jenny H

29 jul 2009 kl. 21:05

Tack för erran tips.jag skall prova ikväll.

Svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan

OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.
Du är inte inloggad, men kan svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan ändå genom att fylla i formuläret nedan. Är du regelbunden besökare på svampguiden kan du skapa ett konto för att slippa fylla i namn och säkerhetsfrågor varje gång du postar ett nytt inlägg. Välkommen att logga in eller skapa nytt konto. Det är gratis!
Välj bild…
Ladda hem Svampguiden till din telefon!
Available in Google Play
Rekommenderat Svampguiden rekommenderar Kaffe.se för dig som vill ha riktigt gott kaffe med dig ut i svampskogen
Ny Version! Svampguiden+ är en ny och uppdaterad app för iPhone och iPad som nu äntligen också finns tillgänglig för dig som har Android!
Svamptork finns att köpa på svamp.se
Identifiera arter med hjälp av kameran i din iPhone