Nu när frysen är full av kantareller kan man prova ut lite nya recept, här kommer ett jag snickrade ihop för ett 20 âr sedan. Lyxigt och favorit hos mina vänner.
Kantarell lasange:
Finmalet kalvfilé 400 gr (Inget annat funkar)
Kantareller 300 gr (förvállda)
2 pomeranser
2 dl vitt vin. (samma som ni dricker)
En knivsudd Curry (Inget mer!)
2 smk apelsinmarmelad (Söt)
1 kl vitlök
3 smâ chalottenlökar
6 dl bercamelsâs (utan peppar)
Salta efter behag.
Ânga köttet med vinet, de rivna pomeransskalen,hackade vitlöken, ytters lite salt och tillsátt aplesinmarmeladen. samtidigt fräs kantarellerna/löken/curryn. efter att köttet ângat pà svag värme i 10 Minuter. blanda in kantarellerna. Gör sedan som en vanlig lasange. Dricka, en Gevürtstraminer grand cru frân Alasce.
Lycka till…
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.