Något som aldrig är fel är ju kycklinggryta.
Bryn kycklingfilé och finhackad gul lök. Krydda med salt, vitpeppar och ingefära. Tillsätt en burk cream fraiche alt. grädde och droppa på lite soya för färgens och smakens skull. Tillsätt några körsbärstomater och torkad karljohan och låt puttra ihop i 15-20 minuter.
Vassego att improvisera, mängderna som går åt beror på hur många man lagar åt.
Peters Soppsoppa
Bryn lök (försiktigt), jag brukar ta rödlök. Använd smör och snåla inte.
Torkad Sopp, helst Stensopp som blötläggs genom att koka upp i vatten. Jag brukar finhacka den.
Buljongtärning
Vatten
Smaksätt med salt, peppar, kinesisk soya och lagerblad.
Låt puttra en stund
Till sist en skvätt sherry (eller i nödfall annat vin)
Serveras med en bit gorgonzola och hackad persilja.
Perfekt förrätt eller fredagsmys, gärna med ett glas fylligt rödvin och en brödbit
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.