Omöjligt är det inte, för som jag sagt tidigare så är smak / luktsinnet inte det bäst för tillfället. Jag trodde först det bar någon mussling .
Kanske att jag också kan få svar på den här . På ett sätt lik sotvaxskivlingen men den har inte nedlöpande/glesa skivor. Och så är hatten sammetsaktig, doft och smak hoppar jag över :)
Vacker riska! Det finns en art som ser ut som ett mellanting mellan sotriska och rökriska: beckriska, Lactarius picinus. Den är nästan lika mörk som sotriskan men inte riktigt lika sammetsaktig och inte lika tydligt rynkig i fottoppen, det skulle kunna vara den.
Ett exempel:
http://www.nagrzyby.pl/index.php?artname=gatunek&id=189
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.