Finns det någon annan vit skivling än champinjon som har mörka skivor? Eller kan man ta det som ett kvitto på att det är en matsvamp? Såg några sådana (söndertrampade) i en björkdunge och är lite nyfiken på om jag hittat ett champinjonställe.
Det finns massor av vita skivlingar med mörka skivor som inte är matsvampar. Det beror också på vad du menar med “mörk”. En mängd spindlingsarter är vita och får efterhand brunaktiga skivor, och räknas inte till matsvampar eftersom ingen provat dom och dokumenterat resultatet, eller kommer att göra det.
Ätliga champinjoner har inte svarta skivor när de är unga.
Det finns absolut inga generella regler om att “alla svampar som har egenskapen x” är matsvampar.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.