jag tror vi har en “vinnare” :)
har suttit å jämfört lite med de olika förslagen som kommit upp,
tycker allt talar för en “slät vitriska”... så är nog med största sannolikhet ett par sådana vi fått med oss hem, dessa är bara att kasta? eller går det att göra något vettigt av dem?
Hans v E skrev i en annan tråd om vita riskor: “Om skivorna är väldigt täta är det slät vitriska, annars luden vitriska eller etterriska. Om “mjölken” blir grön efter en halvtimme är det rynkig vitriska.”
Det påstods också i tråden att man kunde äta riskan efter avkokning. Utan avkokning är den nog väl skarp.
Slät vitriska funkar att äta efter ordentlig stekning men jag skulle defenitivt inte rekomendera det om man inte är helt säker då det enligt min bedömning lika gärna kan röra sig om små exemplar av ettervitriska, en svamp som växer rikligt i “min” bokskog. Den är väldigt kompakt, rentav hård och enligt min bedömning starkaste mjölksmaken av alla riskor. Nästan frätande smak som sitter kvar på tungan i timmar. Har du provsmakat?
Vi kokade upp dem och tänkte provsmaka dem, först steka dem såklart. Men efter vi hade kokat dem i 4 min, så ändrades färgen till grönaktiga. Sen var inte doften den mest lockande av alla! Så vi beslöt oss för att inte provsmaka, de fick åka ned i soporna! Men idag fann vi några mandelriskor, som vi ska smaka på senare ikväll!
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.