Er det noen her som har erfaring med å tørke rimsopp? (rimskivling)
Min fryser er full og fra nå av må jeg tørke det meste av det jeg finner, bortsett fra kantarell. De har jeg dårlig erfaring med når det gjelder tørking! Og går det an å tørke kremler?
Jag torkar både rimskivling och kantareller.
Har sagt det i nån tråd tidigare, men jag kan säga det igen. Hoppas ingen blir less.
Torkade kantareller behöver lång tillagningstid för att inte bli beska.
Lång blötläggningstid, mycket blötläggningsvatten, Lång avkokningstid. Sen är det bara att steka och mumsa. Blir inte beskt!
Rimskivlingen blir superbra torkad.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.