Hittade en del violspindling idag. Har aldrig plockat dem och inte heller idag. Dels för att de var granna där de stod men var även tveksam till smaken, är det något vidare matvärde i dem? De luktar inget vidare i mitt tycke. Hur gör de sig bäst? Kvar i skogen kanske ;-) ?
Trög överföring…
Jag har smakat en liten gnutta på den violetta men skulle aldrig våga svälja ens en minsta bit!
Dessutom var det i mitt tycke rent motbjudande smak!
Jag blev bara lite nyfiken efter diskussionen om svampstaffs ametistskivling som väl var en violspindling, eller var det tvärtom???
Ja Rimskivling är ju faktiskt en riktig höjdare, den tänkte jag inte på, visste att den som tofsskivling tillhörde spindlings-“familjen” men är den ändrad in under spindlingssläktet?. Har faktist hittat ovanligt mycket av denna i år, (fast det tycker jag i.o.f.s. att man gör av alla sorter i år)
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.