Hej!
Jag har hyrt en stuga i en vecka och har nu hittat en del svamp (kantareller/taggisar), och undrar om någon kan tipsa om hur man ska förvara svampen så att den håller tills jag kommer hem om ~6 dagar?
Skall man göra något med den eller kan man förvara den på något sätt? Vill helst inte torka den. Hade tänkt förvälla den och frysa in den på söndag när jag kommer hem.
Tack på förhand!
Om det är fina hela kantareller dvs inte trasiga, blöta och/eller smutsiga kan de kanske klara sig i kylen i en rostfri skål eller möjligen glasskål utan lock i 6 dagar, de kommer att torka lite på ytan men inte så de blir fördärvade. Men som sagt, det beror på vilket skick svampen är från början.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.