0 286 visningar

0 svar

Tillreda svampen

Trollehatt

19 aug 2009 kl. 08:29

Hej,
jag är kantarellplockare men till hösten har jag anmält mig till svampkurs så här ska markerna utvidgas:)

I mitt föräldrahem stektes alltid kantarellerna i stekpanna med smör. Själv har jag fortsatt på samma bana men lagt till lite lök också.

Läste igår i min svampbok (Vår Svambok av P Holmberg o GK Näslund) om förkkokt svamp där svampen ska puttra 10 min under lock i sitt spad o sen tar man av locket och låter spadet koka in. Där stod dessutom att ju mindre bitarna var, desto mer kommer smakämnena fram.

Jag valde att förkoka svampen - stekte sen i gjutjärnspanna tillsammans med smör, lök, salt o peppar.

Var det inbillning eller blev det mera kvar av svampen vid förkokning? Jag tyckte så i alla fall. Någon som har någon uppfattning? Krymper svampen mindre vid kokning än vid stekning?

Hur tillagar du själv din svamp?

Svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan

OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.
Du är inte inloggad, men kan svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan ändå genom att fylla i formuläret nedan. Är du regelbunden besökare på svampguiden kan du skapa ett konto för att slippa fylla i namn och säkerhetsfrågor varje gång du postar ett nytt inlägg. Välkommen att logga in eller skapa nytt konto. Det är gratis!
Välj bild…
Ladda hem Svampguiden till din telefon!
Available in Google Play
Rekommenderat Svampguiden rekommenderar Kaffe.se för dig som vill ha riktigt gott kaffe med dig ut i svampskogen
Ny Version! Svampguiden+ är en ny och uppdaterad app för iPhone och iPad som nu äntligen också finns tillgänglig för dig som har Android!
Svamptork finns att köpa på svamp.se
Identifiera arter med hjälp av kameran i din iPhone