Morgan
23 aug 2009 kl. 19:18
Har en rolig bok från 1879 “Husmanskost.. En hjelpreda för sparsamma husmödrar” och där står det:
“Som det är öfverflödigt, att nämna alla svamparter, då det finnes kartor med beskrifningar öfver de giftiga och ätbara sorterna, vill jag blott underrätta den, som detta oaktadt är osäker, att då man ibland de svampar, som förvällas, lägger en renskurad silfversked, om denna behåller sig blank är svampen ej giftig; äfven kan man deri koka en skalad rödlök; om den ej blir blåaktig äro svamparna goda.”
Vilken otrolig text.. =)
Finns även roliga “recept” bla hur man förvarar Champinjoner på buteljer och att de bästa svamparna att torka är Pepparlingar den Fjelliga tofsskiflingen…. Ko-svampen näms också som förnämlig att koka soppa på...
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.