Kan bara svar för hur jag tycker de blir bäst, andra har säkert andra åsikter.
Fårtickan går ju utmärkt att torka men jag föredrar den ändå förvälld och fryst, kanske för att jag tycker att den är enklare att använda på så många olika sätt då utan att behöva förberedas.
Den bleka taggsvampen har jag öht aldrig haft en tanke på att torka och kommer nog inte att testa det heller då jag hört negativa resultat på det. Frövälld och fryst tror jag är det bästa.
Konservera tycker jag är mycket bättre än att frysa och så håller de hur länge som helst, ja nästan i alla fall och så är de som färska. Men detta har jag ju sagt varje höst i 3 år nu, tyvärr verkar det som om denna förträffliga metod att förvara mat på är på utdöende pga okunnighet eller vad det nu rör sig om?
Jag skulle nog säga att gör det som passar dig lämpligast. Oavsett vilken metod du väljer så krävs arbetsinsats, sen kan man ju ha i åtanke att svampen har olika lång hållbarhet beroende på lagringsmetod.
Jag både förväller och fryser, torkar och konserverar lite beroende på hur stora mängder jag hittar för dagen.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.