Blev lite nyfiken på det där med tomatpurén och sökte på nätet.
Fann till min förvåning detta recept som jag kopierade rakt av och lägger in här:
Kantarellsoppa
fyra portioner
tillagningstid: 40 minuter
ingredienser:
1 liter färska kantareller
2 msk smör
1 gul lök
1 liter buljong
1 msk tomatpuré
2 dl grädde
2 msk maizenamjöl
2 msk konjak
salt, peppar, timjan
gör så här:
Fräs svampen i smöret tillsammans med en hackad gul lök. Lägg det i en skål. Blanda buljong med 1 dl grädde och tomatpuré i en kastrull. Smaksätt med kryddor och konjak. Låt soppan koak i 20 minuter. Vispa ner maizenaredningen och resten avgrädden. Lägg till sist i den stekta svampen och löken. Servera!
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.