Ser ut som en fin gulkremla, eller möjligen tegelkremla då, det är bara att provsmaka, för i alla fall gulkremlan kan ha en skarp variant.
Jag har testat att smörsteka hela, prima ex. av kremlehattar och tyckte det blev så bra att kremlan inte längre “bara” är att betrakta som en ok utfyllnadssvamp i blandningar!
Men de ska vara prima kvalitet, inga missfärgningar eller maskhål!
I “mina skogar” brukar den skarpare varianten av gulkremla (senapskremla) oftast ha den här kulören. Den milda brukar vara mer ljust klargul och växer nästan alltid vid sumpiga björkbestånd. Mitt förslag senapskremla eller tegelkremla.
Det är bara att smaka.
Håller med Bo E. jättegott med kremlor.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.