Jag tänker försöka torka soppar för första gången.
1. Har läst att man kan använda osthyvel när man skivar. Ger det lagom tjocklek eller ska man skära lite tjockare skivor?
2. Glasburkar är bäst att förvara i, antar jag. Har inte så många :). Alternativ förvaring?
Ju mindre bitar du delar svampen i desto bättre eftersom torktiden minskar med storleken på svampbitarna.
Du kan säkert förvara den torkade svampen i annat än glasburkar, huvudsaken förvaringskärlet har ett tätslutande lock. Jag använder glasburkar själv men skulle inte tveka att ta till plastburkar om jag fick slut på burkar i glas.
I fjol när det var så kolossalt med Karl Johan torkade jag mängder. Började med lite “fegtjocklek” (ngn mm) men provade gradvis tjockare och tjockar skivor. 1 cm var det tjockaste som var något så när hanterbart. Problemet var torktiden - de fick ligga framme nästan en vecka på upp- och nedvända elfabackar (vid ett tillfälle 7 backar i vardagsrummet), bland småbarnen som får omkring…
Du kan nog prova dig fram, bara du håller koll på dem under torkprocessen.
Mina svampar ligger i plastburkar med risgryn i botten - fungerar utmärkt.
Lycka till
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.