...hittade jag för första gången idag! I skogen tyckte att dess mjölksaft smakade så utsökt att jag orkade rensa den svårt angripna svampen och ta med den hem!!!
Men ve och fasa!
Redan efter ett par timmar hade svampen börjat lukta illa och fick slängas, så det blev ingen ordentlig provsmakning för mig! =(
Den har valt sina grannar med omsorg den riskan!
hej jag har också för första gången lagat till denna svamp, det var två lagom stora fina ex och jag stekte dem ganska väl men de var fortfarande ganska hårda, men goda, stekte i smör och så några doppar grädde o salt med dill, jag tyckte det smakade gott och letar nu efter fler.
svampen behöver lång tillagningstid, jag brukar lägga den i en stekpanna ,skuren i små bitar välla i vatten och förkoka den först,för att få den mjuk, sedan matfett, och salt peppar massor med dill, stek den ett tag och häll sedan på grädde som får koka in lite
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.