Jag var ute och poockade härligt stora och god kantareller igårkväll. Nu har jag fått för mej att jag ska torka dom i en burk och ha på hyllan för det ser dekorativt ut och så vill jag kunna ta lite i såser och varma smörgåsar osv. Nu undrar jag om någon vet hur jag ska göra för att få bra TORKADE KANTARELLER? Tack på förhand…...
Vill du ha kantareller som dekoration, så är det bäst att lägga in dem i ättikslag eller i brännvin. Man kan torka kantareller, men endast i torkapparat. Smakar blötläggningsvattnet beskt så häller man givetvis bort det. Torkade kantareller måste förvaras mörkt annars försvinner färgen.
Lycka till!
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.