Båda är goda svampar, men jag tycker nog att det finns tydliga skillnader.
Trattkantarellen har en djupare, kraftigare arom och mer fast konsistens. Den rödgula är läckrare i konsistensen och har en mildare smak. Rödgul trumpet skulle jag hellre servera som enskilt tillbehör än i t.ex. en renskavsgryta, där den riskerar att komma bort.
Det är min åsikt.
Det är konsistensen som är nyckeln, tycker jag. Och dess smakkamrater. Jag tvekar inte att krydda den rödgula som kantarell, med vitpeppar och koriander (-frö), men det får inte samma effekt på trattkantarell som klarar t.ex. timjan och enbär bättre.
Berätta gärna hur ni brukar krydda. Och glöm inte min mastodonttråd “Smakkombinationer med svamp”...
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.