I dag räknade jag till 350 Rodnande Fjällskivlingar ordnade i olika ringar. Det var 100 stycken i ringen på bilden.
Skickar också med en skrytbild från förra säsongen. 130 Stolta Fjällskivlingar skördade samma dag på en av våra Mälaröar.
Fjällskivling
Hej Lena!
Ja, de rodnande får ju stå kvar där de är. De stolta delades upp i olika högar. Fasta och fina (knopparna) skars ner i härliga ringar och sedan rakt ner i stekpannan. De ringar som inte gick åt förvarades i kylskåp för senare fritering. De större, utslagna delades ut till tacksamma släktingar och grannar. Vi var två familjer som skördade. Jag tycker inte Stolt Fjällskivling passar så bra för långtidsförvaring (torkning, frysning, konservering)men fötterna går bra att göra svampmjöl av.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.