Så här är det: iallafall i mina trakter..
Karl-Johan säljs i tre klasser:
Klass 1, ska vara VIT undertill och fast i köttet, högst 10-15 cm över hatten…
Klass 2, får vara större, får vara lite gul undertill…
Klass 3, övrig Karl-johan, kan se ut hur illa som helst nästan…
Klass 1 = 25 kr/kg
Klass 2 = 15 kr/kg
Klass 3 = 5 kr/kg
OBS, dessa priser gällde där jag sålde 2005, gjorde en rejäl hacka, ett tips, plocka bara klass 1 eller 2, det andra är bara jobbigt att släpa på...
Kolla i tfn-katalogen, en del blomsterhandlare köper upp..
Vänd dig hellre till restauranter eller torghandlare än uppköpare.Sålde så förra året till helt andra priser än de som nämnts.Fick från 40-75 kr/kg, 75 för klass 1, 40 för osorterat blandad kvalitet.Under senhösten 140:-/kg för färskfryst (delade i hattar och fötter-klass1-“1, 5”)
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.