Det är svampar som har loddrätahåll i sin fruktkropp ...
Exempel
http://svampguiden.com/art/visa/Leccinum_scabrum
Håller med finsmakarna.
Björksopp är bara intressant i mycket ungt stadie.
Den på bilden kan möjligen ha lite ätbart kött kvar inne i hatten, eller foten om den inte är full av mask.
Jag skulle ändå nog ha skurit bort det mesta på dessa redan i skogen.
Håll utkik om du hittar knoppar av björksopp.
stek dem och jämför!
För övrigt tycker jag enbart björksopp är tämligen ointressant matsvamp, men de yngsta kan bli Ok i blandning med läckrare arter.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.