0 429 visningar

2 svar

Sopp tillagning

Birgitta

7 sep 2009 kl. 21:33

Plockade i dag en sopp, med mörkbrun hatt,köttet blånade lätt vid beröring och jag kände mig säker på att den är ätlig.Vid förvällning blir köttet mörkrött!
Vad är detta?

0

Lill

8 sep 2009 kl. 08:16

Svårt att säga. Själv är jag inte så noga med de där strävsopparna. Jag blandar. Några blånar och några rodnar. Får väl lägga manken till och lära mig någongång vilken som gör vad. Men de är ju lika goda allihopa, tycker jag så då spelar det inte så stor roll.
Tycker de blir ännu godare om man torkar dem.

0

Boman

8 sep 2009 kl. 09:26

Ursäkta men… om du kände på dig att den var ätlig… Vad grundades den känslan på? Blir nervös av svampar som “känns” ok men man inte vet vad det är. Du vet säkert vad du gör men någon ovan plockare kan göra likadant, med katastrof som följd.

Svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan

OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.
Du är inte inloggad, men kan svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan ändå genom att fylla i formuläret nedan. Är du regelbunden besökare på svampguiden kan du skapa ett konto för att slippa fylla i namn och säkerhetsfrågor varje gång du postar ett nytt inlägg. Välkommen att logga in eller skapa nytt konto. Det är gratis!
Välj bild…
Ladda hem Svampguiden till din telefon!
Available in Google Play
Rekommenderat Svampguiden rekommenderar Kaffe.se för dig som vill ha riktigt gott kaffe med dig ut i svampskogen
Ny Version! Svampguiden+ är en ny och uppdaterad app för iPhone och iPad som nu äntligen också finns tillgänglig för dig som har Android!
Svamptork finns att köpa på svamp.se
Identifiera arter med hjälp av kameran i din iPhone