Lägga upp ett stort förråd, vältra mig i den som Joakim von Anka och känna mig rik, förstås!
Kantareller blir riktigt koncentrerade i smaken som torkade, nästan bittra. Men om man är varsam och späder ut med annan, färsk svamp är de riktigt användbara. Jag tänker mig att det är samma sak med taggsvampen. Vi får se när jag hunnit utvärdera min torkade taggsvamp.
Jag har torkat taggsvamp, både blek och rödgul, och det har gått ganska bra.
Någon beska som vissa hävdar skall uppstå har jag inte märkt.
Däremot blir den lite tråkig i konsistensen - den verkar som inte ta upp vätskan vid blötläggning igen.
M h t detta använder jag den endast finhackad i såser etc, inte som stekt svamp som tillbehör.
Förvälld och infryst får den nästan samma karaktär som den färska.
Taggisens stora fördel är ju att den är rätt stor och att man kan få rejäla köttiga bitar - det får man ju aldrig med torkad svamp.
Att torka skall nog bara ses som en nödutgång.
Lycka till i alla fall!
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.