Precis som riskorna är kremlorna spröda i köttet, men de har ingen saft.
Det är endast kremlorna man kan avgöra ätligheten på genom att smaka om de är milda.
Är inte säker på vilken riska du har hittat, men många riskor går att äta efter avkokning.
Hoppas någon stjärna kan berätta viken riska du hittat.
Jovisst är det en riska. Om det är torrt ute kan saften utebli eller vara otydlig, särskilt om den är ofärgad. Jag tror som Lill att det är småriska, Lactarius theiogalus, en av våra vanligaste.
Kremlor har inte nedlöpande skivor, och har normalt inte någon struktur på fotytan utan är mer eller mindre glatta.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.