Lag:
1 l vatten
1 kg socker
1/2 l ättikssprit
1 bit muskotblomma
2 hel kanelstång
2 bitar hel ingefära
Gör så här:
Lägg alla kryddor i en liten tygpåse och koka upp lagen tillsammans med tygpåsen!
Lägg i svampen och låt småkoka tills den blir lagom jag kokade mina typ en halvtimme .
Lägg upp i väl rengjorda burkar och häll över lag.
Hoppas det går bra!
Testade med kanel förra året men nja det var inte nåt för mig….detta tycker jag blir gott :D
Syltade Trattkantareller
5 liter trattkantareller
Lag:
2,5 dl ättiksprit
1 liter vatten
1 kg socker
½-1 tsk nejlikor hela
½-1 muskot blomma
en bit ingefära
Gör så här:
Koka upp lagen, den ska vara (klar) i med kryddorna.
Häll ner svampen koka upp o låt sen sjuda i 2 tim ca utan lock, ev kan man förvälla svampen innan den går i lagen.
Vid mindre svamp halvera receptet mot antal liter svamp.
Häll upp på rengorda burkar.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.