Ja det är det vad jag kan se! Om du inte reda dragit slemskinnet av den så får du börja med det. Foten brukar jag skrapa ren med skalkniv. Jättegod att steka (så knaprigt man vill) med smör o salt ( ett säkert kort till all svamp). Gott till det mesta, gärna fisk! Citronslemskivlingen blir härligt frasig om man steker den länge och inte snålar på smöret… :)
Citronslemskivling. Dela den från fot till hatt men inte helt igenom,vik isär och vräng sen av slemlagret och sätt det på mossa/gren i närheten. Skrapa rent foten från slem och skär bort nedersta delen av foten. Allt i skogen, så slipper du bära hem slemmet och svärta ned allt med det. Stek i smör som Helena förslog är så gott. Sakta och länge. Vill du spara dem till vintern så koka ned dem, rensade, i sin egen vätska och frys in.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.