0 330 visningar

4 svar

avkokta riskor

guza

19 sep 2009 kl. 20:18

ska skogs- eller skägg-riskor bli delvis blågröna efter avkokning eller har jag förväxlat nån av de med nåt annat? saften var vit på båda

0

Gula

19 sep 2009 kl. 20:37

Skogsriskans saft blir grön vid kokning och färgar då delvis svampen! Skäggriskan kommer jag inte ihåg….

0

guza

19 sep 2009 kl. 20:58

tack gula-då det nog skogsriskorna som ser litet skumma ut!!!

0

Boman

20 sep 2009 kl. 00:40

Det kam bli så. Skölj av dem i mycket vatten före kokning så blir det mindre saft kvar, eller blötlägg över natten. Inte för att det spelar någon roll annat än för utseendet.

0

Tina Nordberg

20 sep 2009 kl. 08:35

Jag tycker det blir fin grön färg på de annars så tråkigt färgade riskorna.

Svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan

OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.
Du är inte inloggad, men kan svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan ändå genom att fylla i formuläret nedan. Är du regelbunden besökare på svampguiden kan du skapa ett konto för att slippa fylla i namn och säkerhetsfrågor varje gång du postar ett nytt inlägg. Välkommen att logga in eller skapa nytt konto. Det är gratis!
Välj bild…
Ladda hem Svampguiden till din telefon!
Available in Google Play
Rekommenderat Svampguiden rekommenderar Kaffe.se för dig som vill ha riktigt gott kaffe med dig ut i svampskogen
Ny Version! Svampguiden+ är en ny och uppdaterad app för iPhone och iPad som nu äntligen också finns tillgänglig för dig som har Android!
Svamptork finns att köpa på svamp.se
Identifiera arter med hjälp av kameran i din iPhone