Vad vacker bilden på tranbären är Lena,
man kan vara lite försiktig när det gäller tranbär
ifall man använder sig av någon blodförtunnande medicin.
Aftonbladet kropp & hälsa hade en intressant artikel om
olika kombinationseffekter som kan uppstå,
där bl.a. grapefrukt och tranbär nämns.
http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/article5689065.ab
I Johannes Glännmans tråd “Tranbärssaft” lämnade jag också detta recept:
“Ett annat - eller rättare sagt två användningsområden är att man kan göra mycket god likör/kryddat brännvin av tranbär. Jag gjorde rätt mycket på den tiden, ‘ålig i saminnelse’, då 95% labsprit var gratis;), men i mindre mängder också nu!
Ta välfrusna tranbär, stor eller liten mgd efter behag och tillgång, picka dem tätt med en nål och lägg dem i ‘Brännvin special’ eller annan svag eller utspädd, okryddad sprit.
“Efter en tid” är det hela klart, och då kommer nästa avändningsområde; rulla de avrunna bären i pudersocker och ät som godis - i måttliga mängder!”
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.